Ik moet het doen met een Wajong-uitkering. Ik ben al 24 jaar, heb geen diploma’s en maar amper werkervaring… Behalve een bijbaantje bij de Appie dan. Wie zit er in hemelsnaam op mij te wachten?
Het waren de eerste woorden van een klant aan re-integratieadviseur Nico Offerman. Ze zag haar toekomst somber in, maar besloot uiteindelijk om samen met hem te knokken voor wat ze waard is. Met succes.
“Na een tijdje zoeken en een werkervaringsbaantje, kwam m’n klant met een idee”, aldus Nico. “Ze zei: geef me de kans om een opleiding te volgen tot administratief medewerker of financieel administratief medewerker. Dan laat ik zien wat ik kan. Ik vond het een gewaagd voorstel.”
Maar het lef van Nico’s klant wierp z’n vruchten af: ze kreeg de mogelijkheid waar ze om vroeg. In eerste instantie liep dat gesmeerd. Ze kon het niveau van de opleiding aan en ze had er plezier in. Op naar het eerste examen. Nico: “Dat werd een week vol stress en tranen. Ze dacht dat ze er niets van gebakken had, maar slaagde met een dikke 9. Dus kon ze door met de vervolgstudie: Financiële administratie.”
De volgende opleiding begon ze met een valse start. Deze was namelijk niet in de buurt, maar dertig kilometer verderop. “Ze weigerde te reizen, omdat dit haar nooit gemeld was”, aldus Nico. “Of het opleidingsinstituut maar even met een oplossing wilde komen… Wat denk je? Ze hield vol, kreeg haar zin en rondde ook dit examen glansrijk af.”
De zoektocht naar een baan was vervolgens geen gemakkelijke. Toch lukte het Nico en zijn klant om werk te vinden. “Het Ministerie van Wegvervoer en Transport had Wajong-banen in de aanbieding; met driejarige contracten en veel thuiswerktijd vanwege corona”, vertelt onze re-integratieadviseur. Die kans greep ze met beide handen.
“Ze maakte het werk supersnel eigen en deed collega’s en managers verbazen”, vervolgt Nico. “Al na twee jaar solliciteerde ze zelfs op een niet-Wajong-functie bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ook hier waren haar collega’s en manager rap onder de indruk: na een assessment werd ze meteen aangenomen. Wat een succes voor haar, ondanks of dankzij Wajong.”
Ontzettend mooi natuurlijk, zo’n website. Maar hoe zit het nou echt? Wat doen de coaches en begeleiders van Sterker Werk(t) in de praktijk? En minstens zo belangrijk: hoe wordt onze dienstverlening ervaren door de mensen waar het om gaat?
Sterker Werk(t) is partner van het UWV. Wij hebben Prestatieladder Socialer Ondernemen trede 3 behaald en beschikken over het ISO 9001 certificaat.
Dillenburgstraat 51,
5652 AM Eindhoven
040 - 25 100 33
info@sterkerwerkt.nl
© 2025 - Sterker Werk(t) | privacyreglement | algemene voorwaarden | klachtenreglement | ontwerp huyswerk.nl, ontwikkeling PIKSL